marți, iunie 27, 2006

Interviews: Ciprian Stavar despre plecarea lui Orlando

Ciprian Stavar este una dintre cele mai cunoscute figuri ale publicitatii online din Romania, un om care are experienta atat in cadrul agentiilor de publicitate, cat si de partea clientului.

Care crezi ca va fi efectul plecarii lui Orlando asupra companiei netBridge? Dar asupra pietei de publicitate online din Romania?
Netbridge, ca si publisher cu siteurile detinute isi va continua probabil expansiunea si cresterea, atat naturala, cat si in urma unor campanii, daca noua conducere va sti sa coordoneze aceste aspecte. Ma refer la siteurile myjob, sentimente, okazii, referate, ce ocupa pozitii fruntase pe nisa lor.

Boom, ca si casa de vanzari va avea probabil un nou competitor in persoana lui Orlando, daca el va continua sa faca acest tip de business. Aici, pana la clarificarea noii pozitii nu putem face decat speculatii in care nu doresc sa ma lansez.

Pe de alta parte un om poate influenta o industrie. Depinde insa in ce sens :). Bineinteles ca Orlando este un exponent al industriei de online in Ro, insa, chiar daca acum toate reflectoarele sunt pe el, nu trebuie sa minimizam efortul si aportul altor indivizi care au pus si pun umarul la dezvoltarea acestei industrii.

Crezi ca Orlando Nicoara va da nastere unui nou (mare) jucator pe piata publisherilor si publicitatii online din Romania?
Cum spuneam si mai sus, necunoscand intentiile lui Orlando nu pot sa ma lansez in speculatii. Cat despre noi jucatori, acestia existau demult, doar ca exponentul lor era Orlando. Mai mult, cred ca de fapt procesul de maturizare al pietei este cel care face sa apara noi jucatori in lumina refelctoarelor sau chiar ca si start-up uri. Si acest lucru cu sau faca efortul lui Orlando. Adica nu as lega plecarea lui de aceste noi aparitii. Doar o chestie de conjunctura.

Cum vezi dezvoltarea Internetului din Romania?
Sa inteleg ca intrebarea nr. 3 nu mai are legatura cu Orlando? Cum incercam sa spun si mai sus, imagineaza-ti ca Orlando pleca sa dezvolte Google in Argentina sau Coreea de Nord (am luat pur intamplator cele 2 tari si numele companiei). Ar fi insemnat ca procesul de dezvoltare a pietii online din Romania s-ar fi oprit?
Singura speculatie pe care imi permit sa o fac este ca aceasta plecare este de fapt o conjuctura si ca piata a determinat-o (plecarea) si nu invers. Ramane insa a vedea. Oricum, ii doresc sincer mult succes lui Orlando pe noul drum.

1 Comments:

Anonymous Anonim said...

multumesc Ciprian :)

7:32 p.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home