vineri, noiembrie 17, 2006

Design: Exercitiu de imaginatie

Cum va arata telefonul iPod? O intrebare la care multi cauta raspunsul. Chiar si eu l-am cautat in urma cu un an cand Apple anunta o colaborare cu Motorola pentru lansare unui model comun. Asa a aparut Rockr, lansat in aceeasi zi cu iPod Nano, probabil revelatia anului in materie de design si capabilitati tehnice. Rockr a dezamagit.

Neconfirmat oficial. Saptamana aceasta Apple a semnat un contract cu cel mai mare producator de terminale FoxConn/ Hon Hai pentru productia primului sau telefon iPod, ce ar urma sa fie lansat in 12 milioane de exemplare. Bloomberg are niste detalii.

Din curiozitate, am incercat anul trecut sa creez impreuna cu un coleg un "posibil" model de telefon Apple, folosind Photoshop-ul, o poza unui iPod clasic (atunci iPod Nano era un proiect secret) si un terminal Motorola. Intentionam sa publicam in Biz poza respectiva in articolul despre mariajul dintre Apple si Motorola. Presati de deadline si nemultumiti de ce a iesit, am abandonat "proiectul".

Am gasit zilele trecute pe un blog o interpretare, data de un fan probabil, a viitorului telefon Apple. E cea de sus. Arata interesant, arata a Apple, are si functii gen Blackberry. Cred insa ca Steve Jobs nu va intra in segmentul super smart phones, ci mai degraba in zona in care SonnyEricsson s-a dezvoltat poate cel mai bine: music & camera. Spun asta luand in considerare si costul estimat de analisti per terminal: 300 $.

In loc de concluzie: In aceeasi zi, 15 nov, Microsoft a anuntat (nu am verificat si alte surse) ca intentioneaza sa integreze capabilitati de telefonie mobila in viitorul Zune.

3 Comments:

Anonymous Anonim said...

preturile prohibitive ale acestui conglomerat nu-l vor face accesibil. Intotdeauna alaturarea a doi giganti in asa ceva da ca rezultanta un pret pe masura...

10:35 a.m.  
Anonymous Anonim said...

ce nu fac microsoftul ca sa ia fata apple? :))

offtopic: am citit intr-un blog de un tip care a instalat windows pe un mac si cica mergea de minune :D

11:04 a.m.  
Anonymous Anonim said...

Divais-urile multi-purpose sunt deja o realitate - gasisem la Lucian Marin pe blog un tool foarte cool, si chiar astept sa apara jucarica pe-aici: http://grafic.lucianmarin.ro/2006/10/30/black-box/ ... seamana cu Chocolate de la LG, mixat cu tastatura-minune de la Art Lebedev Studio, doar ca pare sa stie mai multe. O sa vedem ce ne mai aduce viitoru' (telefoane mobile 4free, cu siguranta) :)

3:26 p.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home