vineri, februarie 23, 2007

Personal: Intrebarea zilei

Ii verifici pe cei cu care faci afaceri inainte de a bate palma? [Cum?]

Etichete: ,

14 Comments:

Blogger Cristi Roman said...

Daca esti convins ca ii stii, nu-i mai verifici si te gindesti ca va fi totul ok. Asa am crezut si eu. Dar am luat teapa.

12:10 a.m.  
Anonymous Jobsessive said...

Cu cei cu care te stii, lucrurile merg - cel putin eu nu am probleme cu clientii care mi-au devenit si parteneri in timp. Dar in cazul oportunitatilor noi mi se pare esential sa incerci sa afli cat mai multe despre potentialii parteneri de afaceri, mai ales daca nu vin recomandati de cercul tau de incredere (ce fac, ce-au facut, cu cine au facut, cine e in spatele lor, etc). Nu ai cum sa afli chiar totul, uneori informatiile sunt destul de greu de verificat, dar poti sa-ti faci o idee. Ii intrebi de sanatate pe cei cu care au mai lucrat - e cel mai simplu.

1:57 a.m.  
Anonymous mofturos said...

aici in america e mai usor .. daca are pana pe la vreo 35 de ani .. il cauti pe myspace :)

3:27 a.m.  
Anonymous Ionut Ciurea said...

intotdeauna ii verific.

ma bazez foarte mult pe calibrare (abilitate dezvoltata din nlp) si pe analiza grafologica. nu fac afaceri cu un om inainte de a-i vedea scrisul.

6:28 a.m.  
Anonymous Mircea Scarlatescu said...

@Ionut: poti sa ne spui cum faci asta? Suna interesant. Nu-mi spune ca ii pui sa scrie o pagina dupa dictare

Cred ca depinde mult de impresia pe care ti-o formezi prima data, de primele intalniri, sau din auzite etc. Daca ai facut deja o afacere de sucees cu persoana lucrurile sunt ok, de cele mai multe ori

11:07 a.m.  
Anonymous Anonim said...

din principiu, nu facem afaceri cu romani

cleo

11:15 a.m.  
Anonymous Florin Grozea (Hi-Q) said...

Da. Dau SMS oamenilor care ar putea sa-l cunoasca sa-i intreb "referinte". Si nu ma grabesc niciodata sa bat palma din prima. Si, inainte sa ma apuc de afaceri, incerc sa ies de 3-4 ori la suc cu el, sa vad daca imi place ca om, sa-l cunosc mai bine.

PS: o sa-ti mai dau sms-uri, Cristi :-)

12:37 p.m.  
Blogger Eddie said...

Google them :)

2:47 a.m.  
Blogger I-dana said...

afli cu cine a mai lucrat si ceri referinte, pina la urma toti facem networking ... iar lumea e mica afterall. dar da! intotdeauna.

9:54 a.m.  
Anonymous Ionut Ciurea said...

@mircea: nu, nu ii pun sa scrie dupa dictare, cel putin nu de la inceput :)

mai intai folosesc abilitatile de calibrare dezvoltate din nlp. apoi, daca lucrurile devin serioase, fie le cer scrisul, fie ma uit "in timp real" peste scrisul lor cand scriu ceva de mana, de fata cu mine.

11:57 a.m.  
Anonymous Mircea Scarlatescu said...

@Ionut: interesant ce zici tu. Functioneaza de fiecare data?

12:14 p.m.  
Anonymous Ionut Ciurea said...

@mircea: da, functioneaza de fiecare data. uneori obtin mai multe informatii, alteori mai putine (in functie de diversi factori), insa nlp si analiza grafologica functioneaza de fiecare data.

4:00 p.m.  
Anonymous Sara said...

NLP si analiza grafologica... tind sa fie profetii care se implinesc singure.

Am mai mare incredere in teste obiective: a promis ca face ceva - a facut? ma asculta activ si intelege ce spun? isi noteaza undeva cand informatiile importante? Aceste trei teste elimina deja cam 95% din oameni.

7:14 p.m.  
Blogger Stefan said...

frumos articol, multumim!
Ca tot a venit vorba de nlp, eu am facut un curs foarte misto la Extreme Training cu trainerul Dan Lambescu, pe Dezoltare Personala cu NLP. Am fost super multumit. Am vazut acum ca au mai lansat ceva pe Strategie si Persuasiune (cu NLP). Probabil o sa merg si la asta. Vi-l recomand. Pentru cei interesati gasiti detaliile aici:
http://www.traininguri.ro/?section=106

11:42 a.m.  

Trimiteți un comentariu

Links to this post:

Creați un link

<< Home