sâmbătă, aprilie 28, 2007

Journalism: Cum luam un interviu

Acest post este dedicat jurnalistilor sau viitorilor jurnalisti. De fapt, nu este un post, ci o invitatie la lectura altor posturi.

Jason Calacanis, unul dintre bloggerii de succes, a intrat recent intr-o polemica cu un redactor al revistei Wired, pornind de la refuzul sau de a oferi un interviu prin telefon. Pe scurt, Calacanis vroia sa faca interviul pe e-mail, redactorul Wired vroia o conversatie telefonica.

Discutia lor a ajuns pe blogurile personale. Intai Calacanis a postat aici, apoi replica a primit-o aici, dupa care blogosfera a preluat subiectul, iar controversa a fost analizata de mai multe bloguri.

Etichete: ,

2 Comments:

Anonymous Anonim said...

un interviu prin e-mail nu e interviu. ca sa faci un interviu adevarat trebuie sa fii fata in fata cu omul. daca timpul sau distanta nu iti permit, atunci poti sa adresezi citeva intrebari prin telefon.
pe email nu ai reactia spontana a omului, nu vei gasi niciodata altceva decit un raspuns gandit, socotit, documentat. si cel care ia un interviu nu vrea asta. am luat sute de interviuri in 10 ani de presa si niciodata nu am trimis intrebarile prin fax sau pe mail inainte. in felul asta te tradezi pe tine ca jurnalist...

1:41 a.m.  
Anonymous Anonim said...

ma tem ca Boioglu are dreptate. Pe yahoo mess mai e cum mai e
( ymterviu ), dar prin mail, sa fim seriosi, omul gandeste rapsunsurile pana iese ceva cat mai aporape de ceea ce vrea. :(
Nu e o solutie. Asa un "interviu" iei unei mari personalitati atunci cand pur si simplu te intereseaza o parere si atat, nu ca deduci si tu tot felul de lucruri.

De pilda, cand il intrebi pe un om de stiinta niste chestii clare din domeniul lui de competenta, merge, dar nu cu oameni politici, etc.

11:05 p.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home