duminică, mai 20, 2007

Online: Saptamana lansarilor

Nu imi amintesc o alta saptamana in care sa vad patru lansari/ relansari asa cum am avut zilele trecute. Ma astept insa ca in urmatoarea luna sa vedem cel putin saptamanal o lansare notabila. Au ramas cateva restante neachitate de unii!

Asadar...

ROL.ro a avut mereu un design corect, fara complicatii, ceea ce gasim si acum, dar si o apropiere de reteta Yahoo. Poate o atentie mai mare la combinatia de culori si la proportiile fonturilor nu ar strica, oricum, astea-s aspecte minore ce pot fi ajustate din mers.

Jurnalul.ro incearca sa nu arate ca e un site de cotidian si parca isi doreste sa ofere o oglinda editoriala proprie. Poate chiar asta si face. Interesant e cum combina doua zone cu doua structuri diferite. Avem intai o zona cu o coloana "optimizata" pentru Medium Rectangle Ads (300 x 250 px), pentru ca apoi "pe la jumatate" sa trecem pe o alta structura. Trecerea cauzeaza insa un gol de content (un spatiu mare si alb) la mijlocul site-ului.

Gandul.info a fost atent la ce se mai intampla pe afara si ne propune o structura curata si bine gandita. Poate ar fi trebuit totusi sa pastreze o culoare pentru link-uri si sa nu foloseasca fontul serifat atat de mult. Si un pic spatiu mai mare intre coloane ar mai fi aerisit look-ul general.

Standard.ro propune o structura interesanta si fara sa aglomereze la maximum homepage-ul, ceea ce poate parea curios pentru un cotidian cu mult content. Si aici vad o problema cu spatii albe neacoperite sau cu proportii dintre fonturi ce ar trebui ajustate. Probabil nu vor merge cu el mai departe si va ramane un site de prezenta online a ziarului, intentia grupului Realitatea Catavencu fiind aceea de a lansa din 25 mai un puternic portal de business: MoneyLine.ro.

PROMO: IDEA FORUM | EVENIMENTUL NOILOR IDEI IN MARKETING
OFERTA SPECIALA: -15% PENTRU INSCRIERI PANA LA 31 MAI

Etichete: