vineri, iunie 29, 2007

Personal: Suntem facuti pe fata!

Cineva isi bate joc de noi sistematic in Bucuresti. Am inceput sa simt asta de cand a fost cursa auto din jurul Casei Poporului, de cand au inceput sa lucreze la strazi si nici macar nu au inceput sa lucreze la strazi, iar astazi am simtit-o cand am vazut fantinile de la Unirii improscand in jur o apa murdarita in diverse culori.

Sunt o mie de milioane de motive pentru care o asemenea magarie nu trebuia aprobata. Pentru Dumnezeu, trecem prin cea mai calda vara de 7-8 ani incoace si cineva s-a gandit ca viata-i mai frumoasa in acuarela?!?

Cata prostie, cata ignoranta, cata.... nu imi gasesc cuvintele sa ii descriu pe cei care ne administreaza viata cotidiana!

Etichete:

18 Comments:

Anonymous Anonim said...

Cristian, e Chivas by Gonzo. Am citit mai devreme http://www.adplayers.ro/?id=3&news=1921

3:10 p.m.  
Blogger Cristian said...

am vazut si eu... nu am nimic cu brandul, cu artistul, ci cu oamenii din administratie care au dat aprobarea.

nu am citit stirea, poate e chiar o idee misto pentru brand, pentru artist, ma rog... poate as if vrut sa o fac si eu, dar asta nu inseamna ca trebuie sa fiu lasat sa o fac...

3:16 p.m.  
Blogger Iulian said...

Le-am vazut si eu ieri...
o mare porcarie in plin centrul Bucurestiului.
Si chiar erau frumose fantanile alea atunci cand mergeau!!!

Si acum toate culorile alea care arata mai rau decat toate E-urile pe care nu le vedem in produsele ambalate frumos fac orasul asta sa para si mai urat si murdar decat este.

Un rosu care te duce cu gandul ca cineva a murit acolo...un visiniu ingrozitor, verde si galben...
Eacs!
Oribil. Ingrozitor.
Salvati Bucurestiul!

3:27 p.m.  
Anonymous Anonim said...

Te-ai gandit ca poate majoritatea oamneilor care au trecut pe acolo au zambit si ca poate pentru cateva secunde au ridicat ochii din pamant si au devenit atenti. Se pare ca in ultima vreme putine lucruri il mai fac pe roman sa "reactioneze" asa cum am vazut ca au facut-o astazi, la vedere acelui spectacol de culori.
Parerea mea este ca nimeni nu-si bate joc de noi si daca tu vezi magarii la orice pas si crezi ca te ajuta o lamentare de genul "cata prostie, cata ignoranta" la cei care "ne administreaza viata cotidiana", atunci "Tine-o tot asa!"

P.S. Apropo - in mari capitale europene se proiecteaza pe cladirile din centru tot felul de jocuri de lumini....e un fel de spectacol in aer liber.
P.S. 2 Te-ai gandit ca poate e o campanie la Sony Bravia? Si daca ar fi asa e tare reusita!

3:45 p.m.  
Blogger Tix said...

Mie imi place, e colorant alimentar pe care il gasesti in aproape orice bagi in gura, asa ca...
Chiar m-am oprit si am admirat si ma bucur ca toti balaoacheşii care făceau baie în fântâni nu mai erau acolo. Colorantul i-a alungat!

4:00 p.m.  
Blogger Cristian said...

e ok sa ne placa, e ok sa nu ne placa... fiecare cu motivele lui...

raluca, "majoritatea"?... ai facut un sondaj, ai stat si i-ai numarat... ce inseamna majoritatea?

spui ca in marile capitale se PROIECTEAZA jocuri de lumini. corect. se PROIECTEAZA. nu se coloreaza. crezi ca la paris sau londra ar indrazni macar cineva sa se gandeasca sa coloreze apa din fantani? think again!

si inca ceva... sunt multe lucruri care incanta majoritatea, dar asta nu inseamna automat ca sunt si bune/ corecte.

iar spotul ala la Sony Bravia, cel cu vopseaua, nu mi-a placut niciodata.

5:11 p.m.  
Anonymous Anonim said...

Whoa!
As intelege sa le ilumineze colorat noaptea, ar fi cu totul alt efect.
Dar asa arata a poluare cronica. Apa este un simbol al puritatii, al prospetimii - fantanile arteziene pe asta se bazeaza.
Noaptea ea poate deveni un simbol al luminii, caz in care o poti si colora prin lumina.
Dar prin vopsea... bleah.

As propune si vopsirea Parlamentului in picatele roz cu pete maronii, ca sa se potriveasca fantanilor...

7:05 p.m.  
Blogger Vivi said...

Cristi, ma surprinde ca judeci si catalogezi atat de repede un experiment urban temporar ca si "prostie si ignoranta".

Ce legatura este intre caldura de afara si apa din arteziene? Daca nu erau colorate, se balaceau oamenii in ele si asa nu mai pot sa o faca? :-)

9:24 p.m.  
Anonymous Anonim said...

nu e chivas by gontz. imi cer eu scuze pentru firma de pr care sa grabit sa serveasca clientul cit mai bine. e un proiiect de arta , interventie in spatiul urban conceput si executat de gontz si sponsorizat de chivas... de la a sponsoriza la campanie e drum lung si nu e cazul. cit despre plingeri, hei, cu cit mai multe controverse cu atit mai bine pt mine :) una din regulile in arta este de a produce reactii. negative sau pozitive. nu conteaza. dar cit timp le produci inseamna ca ai atins scopul. si despre kitschul culorilor, scuze nu m-as astepta sa inteleaga cinva ceva care considera piata unirii cu ansamblul de fintinii ca fiind frumoasa

6:09 a.m.  
Blogger Cristian said...

@ vivi
cu totii catalogam, chiar si atunci cand ne referim la posibilul/ potentialul scaldat in fantani, nu?

cum spuneam... eu am ce am cu cei din administratie, nu cu artistul, care se pare ca e apreciat de multa lume din jurul meu.

o intrebare: cum crezi ca ar fi reactionat lumea daca ar fi fost ceva de genul asta in NY?

@ gontz

ansamblul de fantani e nasol (tot) din cauza unor administratori, dar cred ca apa care tasneste in fiecare zi din el il face mai frumos...

....

e ceva in mine care ma face sa vad ceva in neregula la toata chestia asta, desi de ieri am vazut mai multe poze frumos realizate, care 'vand' foarte bine proiectul....

cred ca daca ar fi fost un moment din zi in care toate fantanile s-ar fi colorat, pentru ca apoi sa revina la uzul initial, poate asa eu as fi zis ca e o surpriza interesanta.

dar mie imi place apa si cred ca undeva in istoria fantanilor sta scris ca puritatea apei are o mare insemnatate...

9:09 a.m.  
Anonymous Anonim said...

Nu am fost "martor" la ineptia asta, dar mi se pare mult mai relaxant si racoros sa vad apa ... in starea ei naturala. E chestie de "feeling", dar sunt convins ca e unanim impartisita.
Pentru cei care cred contrariul, ii invit sa isi imagineze oceanul de culoare rosie ... sau sa se holbeze la o piscina galbena ...

11:23 a.m.  
Anonymous Anonim said...

well, da, apa e frumoasa cind e in starea naturala. doar oare faptul ca apa este colorata, nu naste discutii despre poluare si despre ce facem cu apa si despre lucruri sintetice si despre E-uri ? Oare faptul ca victoria socialismului e apogeul constructiei socialiste si singurul mod in care poti sa il disrupi e prin multiculori ? Nu e acel contrast ucigator pt fadul constructiei ?
Daca s-au deschis discutii pe aceste teme eu zic ca mi-am atins scopul artistic :)

2:08 p.m.  
Anonymous Anonim said...

btw,

aceasta este o chestie temporara. apa va reveni la starea naturala in citeva saptamini. Depinde de primarie daca lasa sa se duca colorantul in mod natural sau cind se apuca in iulie sa monteze luminile colorate. Atunci vor fi golite toate fintinile si spalate.

2:12 p.m.  
Anonymous Anonim said...

Cristi, dupa parerea mea cam exagerezi cu biata fantana colorata... din pacate exista exemple mult mai grave ale nesimtirii edililor nostri - cum ar fi muntii de gunoi din cartiere, traficul sau "lucrarile" publice.

Un pic de culoare nu strica, mai ales ca totul e gri in jur.

3:36 a.m.  
Blogger BĂNĂŢEANU said...

Mie imi plac :)

10:57 a.m.  
Anonymous Anonim said...

Chivas te umple de colorant alimentar?

Coloraaat, colorat sunt doamne iara, coloraaaat....

5:09 p.m.  
Anonymous Anonim said...

fratilor, ca intregul ansamblu arhitectural unirii este kitsch si nu are nici o functionalitate de spatiu public nu va mai revolta atat, ca el s-a facut pe o mare de o defrisare locativa cat suprafata intregii Venetii si pe cartelele noastre de paine si ulei, uitarea e de aur
ca fantanile puse pe mijlocul unui bulevard super aglomerat, fara loc verde in proximitate si banci, deci fara posibilitatea ca oamenii sa se racoreasca, functia vitala de agora a unei fantani nu va mai revolta
ca paleta coloristica a zonei oricum merge pe ideea proiectului, ca el vine exact atunci cnd un artist trebuie sa reactioneze la ceea ce se intampla in jurul lui, adik marea seceta si marea poluare, ce mai ziceti
proiectul se muleaza perfect pe profilul urbanistico-istoric al zonei, dar si pe actualitatea imediata
si faptul ca a stranit atatea reactii demonstreaza ca acest oras are nevoie de astfel de interventii, macar ca sa il vedem ca traieste si se dezvolta o data cu noi
si, ca in filmul acela, stiu, tot kitsch, ca aku nu mai ii stiu numele, in care personajul se trezeste in rai si isi da seama ca raiul si iadul sunt asa cum si-l imagineaza fiecare, iar al lui e pictura sotiei disparute, si el se afunda tot mai mult in culori, atentie la cum va imaginati raiul sau iadul

9:01 p.m.  
Anonymous Anonim said...

@gontz, daca mai esti pe acolo: cand se va goli toata treaba asta... apa aia o sa ajunga in Dambovita si mai in jos spre Dunare? Suna a poluare 100%. :D

6:03 p.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home