miercuri, octombrie 10, 2007

Blogs: Treaba devine din ce in ce mai serioasa (part 1)

Vorbeam ieri cu Dan Petre despre bloguri si evolutia lor in ultmul an, eu avand niste insight-uri din RoBloggers Survey (care mai dureaza pana la sfarsitul saptamanii). Ii spuneam ca cele mai apreciate bloguri sunt cele personale (se vede asta si in ZeList.ro), dar ca prind teren si cele specializate (BookBlog, Feeder si Comanescu sunt exemple foarte bune).

Daca ma uit la rezultatele de pana acum din sondaj, vad ca o treime din persoanele care au raspuns au pornit blogul in 2007, ceea ce ma face sa cred ca fenomenul (blogging-ului) va continua sa creasca si anul viitor, poate nu ca acum, dar sunt sigur ca va fi asa.

Ce urmeaza? Aceasta este intrebarea. Zoso a incercat sa dea un raspuns punand o intrebare: Aţi considera înscrirea într-o reţea de tipul 9rules, care să aibă principii de bază respectul, onestitatea şi banii?

Afilierea unor bloggeri la o retea este un pas important si ma astept sa vad blogurile participante in campania Dacia sa isi uneasca fortele. Sau cel putin asta as recomanda.

Un alt raspuns l-a intuit mai demult Radu cu Gnomedia. O retea de bloguri, cu bloggeri angajati (MyKinda) sau invitati (vezi HotNews) poate genera un trafic demn de niste castiguri OK. Era sa uit. Cel mai bun exemplu aici e BloGSPort!

Am sa caut si eu un raspuns in curand, dar mai bine astept sa fac ceva intai si apoi sa vorbesc.

PROMO: TOOLBOX ONLINE COMMUNICATION | EVENIMENT DE PR IN NEW MEDIA

Etichete:

2 Comments:

Blogger danielracovitan said...

Apropo de zelist: inca astept explicatii cat de cat coerente/plauzibile despre algoritmul lor "google-like" (algoritm Google despre care intamplarea face sa am cat de cat habar). Cam prea fishy pentru gustul meu. So, zelist, cum ramane cu algoritmul ala?

11:50 a.m.  
Anonymous Anonim said...

poate reusim sa ne coagulam la un moment dat sa facem studii indepth pornind de la studiul cantitativ in derulare. rezultatele ar fi un eveniment in sine. de ex pe mine blogging-ul m-a schimbat mult. mai ales in life styles.

2:36 p.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home