marți, ianuarie 15, 2008

Gadgets: Objects of desire (VII)

In urma cu cateva zile cateva bloguri speculau aparitia celui mai subtire laptop de la Apple. Astazi la MacWorld 2008 a venit confirmarea. MacBook Air are aproape 2 cm grosime, un display de 13,3", cu un procesor Intel Core 2 Duo la 1,6 GHz in versiunea standard, cu 80 GB pe hard.

Si eu care vroiam sa imi schimb laptop-ul zilele acestea! Acum mai astept un pic.

Etichete: ,

8 Comments:

Blogger Mihnea said...

Cred ca mai bine astepti noul MacBook Pro, ca de-acum inainte e clar ca le vor mai micsora, le vor baga MultiTouch, display-uri OLED si hard-uri SSD. :)

12:27 a.m.  
Blogger Red said...

Daca te decizi sa astepti, o sa tot astepti mult si bine pentru ca tot timpul se "vor mai micsora" si se vor aduce imbunatatiri de toate felurile...

8:56 a.m.  
Anonymous Anonim said...

Am vrut sa cumpar un dell xps m1530, dar ieri am urmarit live pe Steve Jobs cand a prezentat Macbook Air, si sa spun ca merita sa astept si eu...

11:02 a.m.  
Anonymous Anonim said...

Nu inteleg cum ai putea da 1800 de dolari (minim in USA) doar pe un status symbol (sigur, arata superb). Ca altfel e, practic, un iPod Video. Sau un MacBook fara porturi. 1800 de dolari ca sa scriu un word, sa bag o muzica si sa fac un surfing? BULL-SHIT. Cu 8 dolari in minus iti poti lua un MacBook alb de 2.2 Ghz/2gb RAM/160 gb hard PLUS 3 ani apple care oriunde in lume.
Repet: MacBook Air = PR bull.

11:34 a.m.  
Blogger Cristian said...

@ mihnea
cred ca macbookpro nu va fi curand atat de subtire... altfel, as putea astepta la nesfarsit, vorba lui alex.

@ alex
cand vine si la noi MacAir?

@ thin as...
imi dau seama ca fiecare dintre noi cumparam lucruri din diverse motive...

de ex, mi-am luat Shuffle si nu un iPod obisnuit pentru ca mai niciodata nu sunt departe de laptop sau de MP3 playerul din masina. altfel spus nu imi trebui X giga de stocare.

acum, vreau Air pentru ca mi se pare - parere personala - combinatai perfecta: brandul pe care il utilizez + dimensiunea buna + greutate si grosime de invidiat.

nu mi-am pus inca problema performantelor. dar toate la timpul lor.

11:46 a.m.  
Anonymous Anonim said...

a, plus ca dragutul de MB normal are si drive optic.
se pune problema utilitatii si problema de common sense. nu am niciun motiv sa schimbi un MB cu un MB Air, pentru ca, in afara de o diferenta de 1 centimetru grosime si cateva sute de grame, as face de fapt un downgrade destul de penibil (vezi specsurile).

si ce ironie ca MBAir vine la packet cu "install/restore DVD's"... in fine, to each his own pana la urma :)

12:01 p.m.  
Anonymous Anonim said...

Mi-a, luat un Macbook de 3 saptamani si mi s-a parut cea mai tare chestie de pe planeta... dar aseara cand am vazut apps-urile la noul Macbook Air (nmu neaparat ca e cel mai subtire notebook de pe planeta) am ramas stupefiat! That Macbook is hot i tell you, HOT!

2:46 p.m.  
Blogger nwradu said...

Cristi, e subtire, arata bine, pare misto. Dar ce faci cu un singur USB? Ce faci fara o mufa RJ-45? Ce faci fara unitate optica? Cand te duci la un client te apuci sa instalezi softul ala pe un calculator de-al lui, pt a-i putea folosi unitatea optica? Ce faci cu un hard disk de 4800 RPM, care e bun pt iPod si citit 3 MB de muzica o data la 3 minute, dar care probabil pica in scurt timp cand il supui stresului de pe un laptop? Plus ca fiind din aluminiu am impresia ca dupa un timp va arata destul de rau.

Asta mi se pare un laptop pt femei mai mult, ca sa arate bine si sa para mai luxos asa. Pentru business insa... pas. Pentru sefi, pas. Prefer un laptop cu jumate de kil mai greu si cu un centimetru mai gros, dar care macar are de toate in el.

9:39 p.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home