luni, februarie 25, 2008

Life: Internetul ne da puterea

Poate am mai scris despre asta. In urma cu mai bine de patru ani pe un forum de publicitate cineva isi arata indignarea fata de suferinta unei fetite. Era un forum foarte activ, asa ca reactiile nu au intarziat sa apara. Alexandra, asa se numea fetita, avea nevoie de o suma de bani pentru o operatie in Germania. Asa ca donatiile nu au intarziat sa apara. Mai mult decat atat, povestea a ajuns pe alte forumuri din tara si strainatate, ba chiar si in presa si la televiziune. Atunci nu erau bloguri, insa Internetul si comunitatile au jucat un rol important. Alexandra a ajuns in Germania, a facut operatia, insa din pacate nu a supravietuit mult timp dupa.

La ora la care scriu aceste randuri probabil ca operatia lui Dan Santimbreanu s-a incheiat. Cu success. Dan a publicat povestea tumorii lui pe blog si nu a trecut mult timp pana la primele reactii. Daca urmarim comentariile din postul sau, putem vedea ce ecouri a avut cazul sau si multe alte lucruri despre grava sa boala. Dar mai ales vedem cati oameni l-au sustinut. Probabil la intoarcere ne va spune cat de mult l-au ajutat blogurile. Sunt convins ca o va face.

Antonia are aproape 6 ani si jumatate din viata sa a stat prin spitale. Ne povesteste chiar ea pe pagina ei de Internet. Acum un an sau chiar mai putin a fost depistata cu leucemie. Sansa ei este o operatie in strainatate destul de costisitoare.

Etichete: