luni, aprilie 07, 2008

Online: Nimeni nu are voie sa cenzureze Internetul

Via Zoso aflu ca reteaua de cartier iLink a taiat acessul catre site-ul cotidianului Gardianul. Motivul ? Un articol despre respectivul furnizor de Internet. Sunt abonat iLink si am incercat sa intru pe Gardianul. Nu am reusit. Am citit insa articolul in captura de aici.

Nu am nimic cu serviciile iLink, nu am de ce sa ma plang. Apar din cand in cand mici surprize, dar suportabile si desi nu sunt cei mai rafinati la capitolul customer service, se straduiesc sa remedieze problemele aparute.

Sunt insa uimit de abuzul lor si sper ca MCTI sau ce organism e abilitat sa ia atitudine fata de acest act de cenzura. Imi aduce aminte de situatia creata de Rodipet cand a refuzat sa distribuie Saptamana Financiara, tot din cauza unui articol.

Etichete:

9 Comments:

Anonymous Anonim said...

Destul de romanesc totul.
Din cate vad pana acum vreo pozitie oficiala nu exista din nici o parte.

9:25 a.m.  
Blogger Kidha said...

Mie mi se pare foarte amuzant ce-au facut. Evident ca n-o sa dureze decat cateva zile, dar cred ca-i cel mai pueril raspuns care putea sa vina din partea unei firme.

Oricum, nu-i asa de neobisnuita faza, in Japonia de pilda chestia asta se practica cu mult mai des si pe alocuri chiar la cerinta statului. (de internet vorbesc)

10:47 a.m.  
Blogger Someone said...

Incredibil... cu asta chiar au reuşit să atragă atenţia!

12:09 p.m.  
Anonymous Anonim said...

e clar ce fel de firma e daca face faze de genul asta, chiar asa frica le este de parerea oamenilor? Daca erau firma serioasa isi recunosteau vina si remediau problema

1:14 p.m.  
Anonymous Anonim said...

MCTI nu prea are ce face aici. Poate ANRC... Oricum, firma respectivă poate motiva prin faptul că site-ul ziarului crea probleme pe serverele lor sau că s-au detectat activităţi ilegale pe acel site.

2:15 p.m.  
Anonymous Anonim said...

@george De putut sa motiveze poate motiva, dar ar fi o explicatie la fel de puerila ca si gestul.

4:56 p.m.  
Anonymous Anonim said...

aiurea..

5:43 p.m.  
Anonymous Anonim said...

Fratilor a fost filtrat accesul catre site-ul gardianul inainte ca ziarul cu pricina sa publice vreun articol. Stiu sigur ca au filtrat accesul cu ordin "de sus" pentru ca un reporter de la Gardianul a incercat sa afle niste info cu privire la niste reclamatii facute de niste abonati ilink. Site-ul a fost filtrat nu cateva zile ci de aprox 1luna jumatate.
Spunea ceva NATO de atacurile cibernetice dar asta e mai grava...cenzurarea presei - "libere"

9:48 a.m.  
Anonymous Anonim said...

Nu o sa spun k "gardianul" e un ziar liber dar oricum nu se poate face asa ceva!!! si cum legal, nu se poate face nimic, se poate face civic... de proteste si de plangeri ati auzit?..ma adresez la abonatzii lor?...si nu ma refer la proteste in strada sau ceva la magnitudinea asta dar la plangeri scrise la presiuni din partea voastra.....

9:06 p.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home