luni, mai 19, 2008

Blogs: Pe cand Blogging 2.0?

Am tot zis in diverse ocazii ca blogurile nu vor rezista in formula actuala mult timp. Si am crezut ca nivelul urmator va fi reprezentat de comunitati de bloggeri si activitati colaborative. Se pare insa ca blogging-ul va cunoaste in faza urmatoare o integrare multi-platforma chiar la nivel individual si nu de grup cum ma gandeam eu. Asa vom vedea trecerea de la blogging 1.0 la blogging 2.0.

Am gasit un post - si se pare ca in blogosfera internationala e o intreaga conversatie pe tema asta - care spune ca blogging 1.0 s-a concentrat pe (si citez):
  • Amass the most page views
  • Display the most ads
  • Get the most comments
  • Attract the most RSS subscribers
Sau altfel spus, conform unui alt post, blogging 1.0 a insemnat dezvoltarea conversatiei pe blog. Conform aceleiasi surse, blogging 2.0 ar inseamna lansarea conversatiei pe mai multe bloguri si integrarea unor noi platforme cum ar fi FriendFeed si Twitter.

In Romania suntem inca departe de blogging 2.0, de fapt cei mai multi din blogosfera sunt in acest stadiu, caci noile platforme sunt inca doar agreate si folosite de un numar mic de bloggeri, iar exemplu cel mai bun e Twitter. Desi s-a creat un hype in jurul sau, pentrarea sa e inca mica. Vorbim de un milion de conturi pe Twitter si de 125 de milioane de bloguri. Deci mai e mult pana departe.

Etichete: ,

1 Comments:

Anonymous Anonim said...

eu visez dezvoltarea unui twitter personal pe propriul blog ... adica ideea de twitter un pic imbunatatita (sa accepte si tag-uri html) cu serviciul integrat cu softul de blogging, care sa nu depinda de exterior - vezi caderile twitter.

12:55 p.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home