duminică, iunie 29, 2008

Events: Unde nu am ajuns

Am ratat in ultimele doua saptamani trei evenimente la care am fost invitat si la care mi-ar fi placut sa ajung. Chiar si asa, cred ca merita mentionate:

Bunele practici in comunicarea pe Internet (joi 19 iunie)
O intalnire la CJI in care s-a vorbit despre auto-reglamentarea comunicarii pe Intenet, daca este posibila si care sunt pasii care trebuie urmati. Am sustinut aceasta idee inca de acum un an si jumatate, cand a aparut (cred) prima data in contextul dezvoltarii blogging-ului la noi. Sorin Tudor are chiar o propunere interesanta in directia asta. Sper sa o demareze cat mai curand.

Seminarul "Puterea comunicarii in campania antifumat" (26 iunie)
Seminar ce face parte din sirul de evenimente menite sa marcheze introducerea în Romania, la 1 iulie 2008, a avertismentelor vizuale (pictograme) pe pachetele de tigari, ca masura suplimentara de combatere a consumului de tutun. Am vazut anul trecut in Singapore asemenea pictograme si sunt chiar scary (ceva in genul asta). Ar putea avea un efect asupra fumatorilor de ocazie.

Premiera documentarului "Migratorii" (27 iunie)
Un film realizat de Adina Valean si co-produs de Iulian Comanescu, in care se vorbeste despre migrarea fortei de munca. Tema chiar mi se pare interesanta si mai ales efectele plecarii romanilor sa munceasca afara. Vorbeam cu cineva zilele trecute calitatea oamenilor ramasi in tara sa acopere locurile celor plecati, pe o piata care duce lipsa din ce in ce mai mult de resurse umane.

Etichete:

6 Comments:

Anonymous Anonim said...

N-am stiut de chestia aia co-produsa de Iulian Comanescu. Din cate am inteles piata de HR se confrunta cu doua probleme in momentul de fata - 1 ar fi pretentiile angajatilor la salarii foarte mari in conditiile in care nu au experienta sau companiile nu isi pot permite sa ii plateasca atat cat vor ei, desi ar avea nevoie de oameni dar "bucuriile" din buzunarul companiei nu sunt la fel de mari.

2 ar fi situatia mea, ma apuc si investesc o suma de pe an ca sa invat ceva de nisa (eu momentan m-am specializat pe piata produselor pt femei, de la vopsele de par pana la placi de indreptat parul si digital marketing) si atunci cand m-as intoarce in tara normal ca as avea pretentii la un salariu at least decent ca sa imi acopar investitia (chestii pe care eu le-am facut pt mine si nu a trebuit sa ma plateasca vreo companie sa ma duc sa le fac). Eu as veni inapoi in Romania cu cea mai mare placere daca as sti ca se va intampla si ca oamenii au incredere sa faca lucruri noi. But hey :)

11:37 a.m.  
Blogger Cristian said...

pai ar trebui sa ii citesti blogul. el a scris acolo.

ti-as fi dat tie invitatia daca te stiam interesata!

deci...

problema pe care o vad eu tine mai degraba de slaba calitate a oamenilor ramasi in tara si nu ma refer aici la mediul corporate/ de multinationala/ modern cu care cei mai multi din blogosfera au contact.

stii cat de greu e sa gasesti un mester bun?

cineva imi spunea ca in constructii in tara au mai ramas cei din Divizia C (daca ar fi sa ii clasificam ca la fotbal). ce inseamna asta? multe lucrari proaste!

referitor la salariile mari, aici e o discutie interminabila la noi. de ce e asa? pentru ca daca te uiti si intr-o parte si in alta vei vedea argumente OK.

andressa ii critica la un moment dat pe angajatori pornind de la experientele unor colegi. nu i-am raspuns, desi ma ardea tastatura. am zis sa astept ziua cand o sa fie ea manager, sa o vad si de cealalta parte.

revenind la ce ziceai tu. cred ca nu ar fi o idee rea sa existe o grila pe industrie, ceva de referinta. asa s-ar mai reduce din discutiile astea.

poate exista ceva la nivel de companie sau vreun studiu, dar nu exista nimic public din ce stiu eu.

situatia ta e una speciala. acea specializare iti va aduce un job cam oriunde, insa cred ca ar fi mai bun in tara. si cred ca o sa il gasesti usor si cu o remuneratie pe masura.

11:59 a.m.  
Blogger Cristian said...

mai e un aspect aici... e o observatie personala...

cred ca in anumite domenii unde e cerere mare de personal exista o discrepanta la nivelul middle in comparatie cu alte sectoare.

mai simplu spus, cred ca sunt oameni care au ajuns sa castige destul de usor sa zicem 1500 euro pe luna fata de altii care au tras din greu pentru a ajunge la acelasi salariu.

aici chiar n-ai ce sa-i faci!

12:01 p.m.  
Blogger ciops said...

Exista un site unde sunt centralizate evenimentele? Sau fiecare anunta pe unde apuca? (sunt interesat de participarea la unele evenimente anuntate aici, dar aud de ele prea tarziu)

12:49 p.m.  
Blogger Cristian said...

pentru cele la care sunt invitati si bloggeri nu cred sa existe ceva...

pentru cele de business ai http://www.biz-events.ro/ sau IQads si DailyBusiness.

12:58 p.m.  
Blogger ciops said...

multam :)

1:00 p.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home