miercuri, iunie 18, 2008

Online: Cel mai scump site din Romania

Eu nu sunt un om tehnic. Am spus-o si o mai spun. Dar chiar si asa am ras cand am citit ce au cumparat unii pentru a sustine un amarat de site cu 70 de unici pe zi. De fapt, trebuia sa va spun de la inceput ca pe site-ul Evenimentul Zilei am citit ca Guvernul a bagat 2,5 milioane de euro intr-un site destinat oamenilor de afaceri. La faza asta mi-a venit sa plang.

Faza si mai tare e ca oamenii din Guvern nu sunt multumiti de ce a iesit si vor o imbunataire. Cam cat ar costa un refresh? Apropo, stie cineva cine e norocosul care a facut site-ul?

UPDATE: Articolul citat este un rezumat dupa un altul aparut in Capital. De acolo am aflat ca se va aloca "un milion de euro pentru reorganizare, rebranding şi dezvoltarea de noi funcţiuni".

VIA: GUSTI ROMAN

Etichete:

15 Comments:

Blogger Haotik said...

Cine a facut siteul? Un tanar pasionat de 20-25 de ani, cinstit si care a pornit o firma mica cu 5 angajati, cunosc si eu unu la mine in judet. La ala de il cunosc eu e tacsu un baron local (nu vreau sa zic unde dar e peste primariile din judet, nu doar peste una)

Asa si asta, e un student amarat si cinstit care si-a facut o firma, iar ca tacsu e mare prin senat sau mai stiu eu pe unde, astea sunt simple coincidente.

12:35 a.m.  
Anonymous Anonim said...

Am citit zvonul asta si la Sorin Tudor. Asa cum ii spuneam si lui, lucrez in domeniu si stiu cum sunt cheltuite fondurile europene, si nu sunt manariile chiar asa mari. Poate in respectiva suma intra si organizarea evenimentelor mentionate pe site (seminarii, training-uri). La elaborarea unui portal de info, fie el cat de complex, nu pot participa 46 de oameni. E imposibi. Cred ca merita investigat mai adanc inainte sa ne lansam in acuze.

12:37 a.m.  
Anonymous Anonim said...

Articolul pare un pic dubios. De exemplu:

"Onorariile realizatorilor site-ului s-au ridicat la 1,8 milioane de euro, aceştia fiind plătiţi cu aproximativ 675 de euro pe zi."

O socoteală simplă spune că 1.8 milioane împărţite la 675 de euro pe zi îţi dă vreo 7 ani şi ceva, dar în articol se spune de numai un an. Poate că acele 1.8 milioane au plătit cei 43 de experţi timp de un an, dar dacă stăm să facem calculele ajungem la 115 Euro per persoană pe zi.

Ca să nu mai vorbim că una e un site cu 70 de vizitatori şi alta e 70 de vizitatori unici pe zi, mai ales în mediul puţin tehnologizat ar IMM-urilor.

3:04 a.m.  
Anonymous Anonim said...

Articolul din EVZ este de fapt o reclama a articolului complet care a aparut in revista Capital.

http://www.capital.ro/articol/reteta-risipei-2-5-mil-euro-pentru-70-vizitatori-pe-zi-109402.html

Nu toti expertii au muncit full-time. ¤& de oameni au muncit un numar de 2700 zile-om.

Mai multe detalii si cifre exacte gasiti in Capital

Cu bine,
Daniel

9:05 a.m.  
Anonymous Anonim said...

Ei bine, şi eu n-am gândit că poate e lansat de curând şi încă nu a crescut suficient and stuff.

Dar come on, people! E vorba de 2,5 mil. de euro! Aruncaţi. Pentru că site-ul nu e nici măcar optimizat pentru motoarele de căutare! Din numai 100.000 de euro se putea face seo, se putea concepe o campanie de publicitate online şi offline... Se putea lansa un adevărat succes!

Îţi piere cheful să mai munceşti când citeşti din astea. Când te gândeşti pentru ce fracţiune infimă din sumele astea colosale lucrează firma ta... Nu, mai bine mă gândesc la altceva. Până la urmă valoarea muncii tale nu se măsoară numai în bani.

9:23 a.m.  
Blogger Cristian said...

@daniel

Banuiesc ca tu ai scris articolul din Capital. Te rog sa imi spui cine a realizat site-ul si daca stii cateva nume de consultanti romani care au lucrat la site.

Mersi,
Cristi

9:47 a.m.  
Blogger Cristian said...

sunt multe intrebari care apar aici. eu vreau sa stiu cine l-a facut, cum a castigat contractul, daca a fost o licitatie si daca nu, ar fitrebuit sa fie, cine sunt cei 31 de consultanti romani, de ce aveau nevoie de atatea servere si un videoproiector...

9:47 a.m.  
Anonymous Anonim said...

Este REVOLTATOR. Am ramas fara cuvinte. Sau poate e doar o gluma proasta a cuiva ca sa dovedeasca faptul ca se poate ?! De fapt ... no comment.

9:51 a.m.  
Blogger Cristian said...

@darius
interesant e ca au avut cheltuieli incidentale de 100.000 de euro, probabil bani de suc de la colt, cafea de la dozator, un taxi la miez de noapte, un chinezesc, ca le-a ajuns atata libanez...

si eu cred ca din acele cheltuieli incidentale ar fi putut face un site bun si cu mult mai multi vizitatori.

9:52 a.m.  
Anonymous Anonim said...

Contractul a fost castigat de un consortiu de firme din strainatate.

Nu stiu niciun nume de expert roman.

A fost foarte greu sa aflu si informatiile care apar in articol.

Inca nu am aflat nume si nici cat a costat studiul initial in urma caruia a fost luata deciyia ca este nevoie de portal.

In articol nu am mai avut loc sa scriu ca in prezent se desfasoara si o campanie de promovare a portalului in mai multe orase din tara. Este vorba de evenimente cu multi invitati si probabil tot felul de petreceri...

10:14 a.m.  
Blogger Alexander said...

eu citeam in business week ca cineva si-a inchis firma de web design si seo pentru ca nu avea clienti pentru site-uri adevarate de 20.000 euro si astia au furat 2,5 mil din fonduri europene, jalnic

12:40 p.m.  
Anonymous Anonim said...

Si totusi care e site-ul?

1:41 p.m.  
Blogger Andu said...

GRESIT! Nu guvernul a bagat banii, noi am contribuit.

5:15 p.m.  
Anonymous Anonim said...

se zice ca http://www.webstation.hu/ l-ar fi facut.

8:39 p.m.  
Anonymous Anonim said...

@Andu, de fapt in articol scrie clar, banii au venit din fonduri phareityb

3:43 p.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home