joi, iulie 17, 2008

Gadgets: Se trece la Mac

Un articol de saptamana trecuta din Advertising Age incearca sa demonstreze ca tot mai multi oameni fac trecerea la Mac-uri. O statistica de astazi arata ca Apple detine locul trei in US in randul producatorilor de computere, dupa Dell si HP, si este numarul 6 mondial.

Eu am observat la noi o trecere catre Mac din partea mai multor oameni din online/ blogging. Deja la diverse evenimente vezi tot mai multe "mere" stralucind pe laptopuri. Cine stiu eu ca are Mac: Alin Zainescu, Radu Ionescu, Dragos Novac, Bogdana Butnar, Alex Brie, Valdimir Oane, Dan Berte, Vlad Stan, Mirona Iliescu, Eduard Koller...

Etichete: ,

9 Comments:

Anonymous Anonim said...

ma gandesc ca prin 2006 toamna noi eram cam singurii cu mac dintre bloggeri. se strangea lumea ca la circ in jurul meu sa se joace cu photo booth sau expose.

6:30 a.m.  
Anonymous Anonim said...

software-ul il face bun iar evolutia din rau in mai rau a windows ne face pe noi sa-l alegem.
citeam pe undeva ca rata de update la mac os e de 2.5 ori mai mare fata de windows.

ca sa nu mai zic ca office for mac e facut de baietzii de la MS fara pic de cod de la microsoft office. pt ca stiu ca e plin de gauri.

btw, tu nu treci pe mac?

eu sunt la doar citeva luni de a renunta la hp-ul meu in favoarea unui macBook Pro.

aaa si mai e ceva: in romania preturile si suportul sunt oarecum prohibitive.

9:12 a.m.  
Blogger T said...

nu. n-ai dreptate. o sa vezi. a inceput revolutia mini-laptopurilor. dupa asus, vine dell e, plus ca vin o gramada de clone (a venit si mac air, dar prohibitiv de scump).

9:46 a.m.  
Anonymous Anonim said...

Cat de curand o sa imi iau un MacBook. Sunt parca mai "curate" ca restul.

10:12 a.m.  
Anonymous Anonim said...

desi nu am notorietatea celor enumerati :) de 3 luni sunt si eu un fericit utilizator de Mac (mi-am adus un macbook pro de pe amazon)

1:11 p.m.  
Blogger Cristian said...

cum ai reusit sa il iei de pe amazon?

1:24 p.m.  
Anonymous Anonim said...

comandat si platit din romania (cu cardul) si livrat la un amic in california, amic care inamplator avea un drum in Bucuresti :) ...nu tu taxe shipping, nu tu vama :)

3:25 p.m.  
Anonymous Anonim said...

Da, e clar, se "trece pe Mac" doar de fite.

Sunt curios ce aduce in plus vietii de blogger un Mac, inlocuind un PC?

Poate ar fi fost mai bine sa fi intrebat Cristian, de ce nu se trece pe laptop mai degraba?

Cum puncta twotimesbaby, mobilitatea pt. un blogger e mult mai utila decat puterea unui Macbook/Pro, aici un mini/sub-notebook fiind rege. Iar Macbook Air e poate singurul esec din ultimii ani venit din partea Apple. Tre' sa fi prost rau sa dai banii pe un Air, oricati ai avea!

@adrian boioglu
Tot ce-ai spus nu e adevarat.
Rata de update-uri e extrem de mare la Windows sau Linux fata de Mac OS X (care daca ne referim doar la update-urile de sistem strict, ai poate 1-2 maxim pe luna, daca ai...).
Asta e un lucru bun insa, fiindca demonstreaza ca Mac OS X e mult mai bine facut decat Windows sau Linux, ceea ce este adevarat din toate punctele de vedere. Prin urmare, nu are nevoie de update-uri saptamanale precum Windows-ul sa zicem...


Office-ul pt. Mac e cel mai prost Office posibil si nici nu se compara cu varianta de Windows care este cu mult superioara incepand cu stabilitatea si compatibilitatea, lucruri cruciale de altfel in folosirea unui pachet Office zic eu.
Office-ul de Mac varianta 2004, cea mai folosita oficial, mananca resurse la greu, are o interfata extrem de greoaie si cu care te obisnuiesti destul de greu daca esti incepator sau chiar mediu-avansat ca si cunostinte in TI, pica brusc Powerpointul de nu se poate, Word-ul cand "intelege" cand nu fisierele Office create pe PC sau pe alte Mac-uri si pot continua...Deci NU E OK!

Iar cei care fac design de identitate si au nevoie sa faca template-uri de documente au surprize cu carul fiindca nu se pastreaza setarile de pe Mac pe PC la documente (desi ar trebui sa fie 100% compatibile la nivel de document cele doua platforme) si trebuie refacut totul pe PC de la zero! GRAV, DOAMNA GRAV!

Eu zic celor care au laptopuri decente sa ramana cu ele si sa uite de Mac-uri, fiindca nu se justifica investitia. Iar cei care cumpara un Mac sa faca browsing, sa verifice mailul si sa se creada mai cool decat altii cu laptopuri PC, isi fura singuri palaria si pica de prosti si necunoscatori.

Bloggerii sa stea linistiti ca daca isi iau Mac-uri sa faca blogging de pe ele pe la conferinte si intalniri, rade lumea de ei!

1:59 a.m.  
Anonymous Anonim said...

@dragos: nu ma refeream la acele update-uri de securitate ci la perioada in care apare un nou sistem de operare. de la xp la vista au trecut ani de zile...

o avea office 2004 for mac bube, dar 2008 e altceva. restul e doar dat cu parerea...

7:31 p.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home