marți, iulie 29, 2008

HR: Ia o mie de dolari si du-te acasa!

Un post de pe blogul lui Eduard vorbeste despre o metoda de recrutare a celor de la Zappos:
So when Zappos hires new employees, it provides a four-week training period that immerses them in the company’s strategy, culture, and obsession with customers. People get paid their full salary during this period.

After a week or so in this immersive experience, though, it’s time for what Zappos calls “The Offer.” The fast-growing company, which works hard to recruit people to join, says to its newest employees: “If you quit today, we will pay you for the amount of time you’ve worked, plus we will offer you a $1,000 bonus.” Zappos actually bribes its new employees to quit!

Why? Because if you’re willing to take the company up on the offer, you obviously don’t have the sense of commitment they are looking for.
Sunt foarte rau daca spun ca in Romania multi ar trece pe la Zappos doar ca sa ridice cei 1.000 de dolari?

Etichete: ,

8 Comments:

Blogger Unknown said...

Am auzit de aceasta initiativa a Zappos de ceva timp...in RO normal ca s-ar duce multi tampiti pentru cei 1000$, insa nu ii vor selecta ei pe cei care ar pelca cu cei 1000$...a si another thing...afara 1000$ inseamna mai putin decat la noi(a se citi foametea de la noi).

11:02 p.m.  
Anonymous Anonim said...

Sau ar lua teapa cu vreo 2-3 care ar lua banii si s-ar cara, si ar schimba politica de angajare :)

11:08 p.m.  
Blogger PAH said...

Cristian, esti rau. Mai mult ca sigur ca la Zappos 1.000$ nu inseamna 150% din salariul lunar, cu tot cu ore suplimentare, cum se intampla in companii din Romania.

12:03 a.m.  
Blogger Cristian said...

@PAH
Ne duce capul la multe prostii... Mai tii minte cand unii isi dadeau numarul in ziar ca sa fie sunati pentru anunturi imobiliare false, ca sa isi incarce cartelele cu minute gratuite?

Asta e doar un exemplu.

Stiu ca 1.000 de dolari nu inseamna mult la ei si mai stiu sau cel putin am impresia ca ei dau o mai mare valoare banilor decat dam noi. Deci 1.000 de dolari e un incentive de test bun zic eu.

A inca un exemplu... La concursurile cu "Ascult Radio 21", unii si-au luat cartele prepay si au dat numarul doar la radio. Asa stiau cand sa raspunda cu "Ascult Radio 21".

12:11 a.m.  
Blogger Unknown said...

nu esti rau, e pur si simplu adevarat :) chiar daca ar fi 100 de dolari, acelasi fenomen s-ar intampla. doar e pe gratis, nu?

9:02 a.m.  
Anonymous Anonim said...

"After a week or so in this immersive experience, though, it’s time for what Zappos calls “The Offer.”"

Sincer, cred ca isi dau seama in acea saptamana or so daca "the candidate" merita mia de dolari. Or vinde ei (Zappos) pantofi, dar asta nu inseamna ca au mintea in calcaie.

10:40 a.m.  
Anonymous Anonim said...

Nu rau, ci realist. Oricum, in conditiile pietei muncii din SUA, nu stiu cat vor mai renta astfel de metode de recrutare...

1:28 p.m.  
Blogger nwradu said...

Mi se pare mai mult o idee de marketing si publicitate pentru aceasta companie, decat un instrument de alegere a unui angajat bun. Depinde ce salariu ai la ei. Eu de ex as prefera sa mai muncesc acolo in timp ce imi caut altceva, deoarece salariul pe o luna in plus ar fi mai mare decat bonusul acesta dat de ei.

10:50 a.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home