duminică, iulie 20, 2008

Media: Business Standard zboara cu Blue Air

Cotidianul de afaceri Business Standard a incheiat un parteneriat cu compania aeriana Blue Air, prin care va distribui ziarul pe cursele acesteia. Publicatia va fi prezenta zilnic pe zborurile Blue Air, avand in plus fata de versiunea originala o supracoperta cu identitatea companiei aeriene.

Concurentul numarul 1 al Business Standard, Ziarul Financiar, este distribuit gratuit de mai mult timp in aeroportul Otopeni si pe unele zboruri europene. Mai mult, ZF are o prezenta si in zona restaurantelor si hotelurilor, la City Grill, de exemplu, exista un numar mare de exemplare la dispozitia consumatorilor.

Distributia de exemplare gratuite pe diverse zboruri si in aeroporturi este deja o practica veche pentru publicatiile de business internationale, Financial Times si Wall Street Journal fiind probabil cele mai bune exemple in acest sens.

Ramane de vazut cat de departe va tinti imaginatia departamentelor de marketing ale publicatilor si unde vor ajunge acestea, in incercarea de a merge ele in intampinarea cititorilor, ca o initiativa nolens-volens pe langa clasica distributie.

Probabil in viitor, anumite locatii vor fi "blocate" de publicatii asa cum sunt astazi terasele in relatie cu anumiti producatori de bauturi.

Etichete: