duminică, iulie 20, 2008

Trends: Cine castiga bine

O coafeza a refuzat 4 milioane lei (vechi) pentru ca nu a vrut sa isi strice duminica cu cele cateva ore cat i-ar fi luat sa pregateasca coafura unei mirese. O coafeza din acelasi coafor castiga si 50 de milioane pe luna si pentru acesti bani nu trebuie sa munceasca in fiecare zi. O manichiurista isi cumpara vase de bucatarie tip Zepter in valoare de 700 de euro. Apropo, sunt marca Maibach.

Exista mai multe bresle in care se castiga astazi destul de bine, mult peste alte meserii si niveluri de pregatire. Le-a studiat cineva? Avem un profil? Si cat de intersant acest segment pentru marketeri?

The Money Channel a scos puternic in fata rezultatele unui studiu facut de GfK pe telespectatorii sai. Am aflat de exemplu ca jumatate dintre acestia au laptop si sunt actionari pe undeva. Ba mai mult am vazut si o comparatie cu datele din SNA, din care reiesea ca postul tv avea o audienta mai tare (la multe capitole) decat ZF si intreaga presa de business. Sau ca peste 60% din audienta castiga mai mult de 540 de euro pe luna. De fapt mai important suna faptul ca unul din trei telespectatori (ai acestui canal) castiga peste 1.000 de euro lunar.

Revin la coafeze si manichiuriste. Cati din telespectatorii The Money Channel castiga mai mult decat exemplul meu de la inceput?

Evident, eu am doar un caz izolat si desi cred ca breasla celor care infrumuseteaza castiga destul de bine, sunt de partea segmentului de business. Dar la urma urmei nu am vrut sa lansez o competitie sau sa fac o comparatie in defavoarea cuiva, ci doar sa arat ca exist un target cu un buget mult peste cel obisnuit despre care nu se stie mai nimic.

Etichete:

7 Comments:

Blogger MaTr3o said...

Cred ca aproape oricine stia de banii care se castiga in meseria asta, si ca o coafeza se intoarce acasa aproape zilnic cu 2-3 milioane... totusi, nu e asa cu toate, asa am vedea toate pitipoancele frizerite, coafeze, tunzerite, daca nu e asa deja.

6:42 a.m.  
Anonymous Anonim said...

Păi dacă pe un tuns ordinar se cere 10-15 lei, cum să nu se câştige bine în domeniul aista? Hairstyling, soro!

Copywriting, SEO, management de brand şi arhitecturi informaţionale? Heh! Sună bine, dar nu-i de capul oricui. Aşa că, când cererea e mică, şi preţu-i mic. Hai sictir!

9:55 a.m.  
Anonymous Anonim said...

nu toate se fac coafeze pentru ca nu toata lumea este facuta pentru meseria asta. si da este o meserie. este inscrisa in codul caen si n-ai ce sa-i faci. prb e la cei care nu inteleg ca ce face o tanti coafeza se numeste marketing... si e facut in cel mai pur mod posibil. iti ofera un serviciu pe care tu/l platesti ... destul de gras .. dai si ceva in plus si mai revii si a 2/a oara. eventual mai recomanzi si altora coafeza ta ... pai fratilor este marketing si nu e nimic rau in asta.

cristi sunt multe meserii din care se castiga bine ... mai ales alea blamate de unii :) ... eu spre exemplu sunt merchendaiser si castig mult mai bine decat profesorii mei din liceu :)

3:49 p.m.  
Blogger Cristian said...

@alex
dar castigi mai bine decat o coafeza? (tine in minte ca ele castiga si in zilele lor libere!)

3:55 p.m.  
Anonymous Anonim said...

Foarte tare post-ul :))

5:30 p.m.  
Blogger Unknown said...

bugetul despre care vorbesti este alcatuit din bani negri, in majoritatea sa.

11:28 a.m.  
Anonymous Anonim said...

@darius: exista multi membri ai breslelor care castiga probabil mai mult decat cei pentru care presteaza servicii. coafeze, manichiuriste, maseuze, bucatari.

insa plata e pe masura valorii serviciilor, o coafeza buna este priceless, clientele o s-o urmeze in orice salon s-ar duce si o sa isi faca programare la ea cu 2 saptamani inainte daca nu exista alta solutie.

in orice alt domeniu, daca esti atat de bun incat clientii sa nu se poata lipsi de tine, castigi considerabil mai mult decat media, nu?

12:05 p.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home