marți, septembrie 23, 2008

Tech: Computerul viitorului


La Web-Club#3 Victor mi-a povestit despre calculatorul minune lansat recent de HP.

HP TouchSmart IQ 800 seamana cu un iMac si aduce in prim plan touchscreen-ul facut celebru de iPhone in ultimul an si ceva. Urmariti filmul de mai sus si veti vedea despre ce vorbesc.

Ca si in cazul iPod sau iPhone si acum ma intreb: Cum nu s-a gandit altcineva la asa ceva inainte? Nu e nimic extraordinar, dar punerea in practica si marketarea ca pionier fac din acest computer o idee geniala.

De ce nu s-a gandit Sony sa faca un iPod? Dupa succesul avut Walkman, ei ar fi trebuit sa faca mp3 player-ul minune, nu? De ce nu a facut SonyEricsson un iPhone, doar a avut un succes teribil cu seria P800/ P900? Si de ce nu a facut Apple acest IQ 800 sau i-a luat-o inainte HP?

Apple cu iPhone si Asus cu eeePC au deschis noi segmente de piata. HP deschide si el unul. Ce ar mai putea fi schimbat si companiile nu vad inca?

PROMO: ADVERTISING 2.0 | SEARCH ENGINE MARKETING SEMINAR

Etichete: ,

3 Comments:

Blogger Unknown said...

Wow, sunt fan! Da, vreau!!!

4:39 p.m.  
Anonymous Anonim said...

nu cred ca as vrea asa ceva. la un ecran mic poate ca e ok, desi am experienta (tot cu hp) la tablet-uri si nu mi-a placut. insa cu cat diagonala creste, efortul depus pt navigare si introducere de date e substantial. ia dati din mana 10 min sa vedeti cum va simtiti.

11:58 p.m.  
Anonymous Anonim said...

Nu stiu de ce zici ca nu s-a gandit nimeni :)
Palm a facut primul device (posibil sa ma insel) cu touchscreen in 1997 si sunt convins ca Steve Jobs a folosit un telefon Palm Treo mult si bine. Marea "inovatie" a Apple a fost ca a regandit UI-ul si a facut un device sexy (nu neaparat forte folositor).
PC-uri cu touchscreen exista de cel putin 10-15 ani daca nu ma insel, eu am vazut chiar CRT cu touchscreen (avea un strat touch aplicat).
bottomline, touch-ul e un moft cool si nefolositor pentru oricine lucreaza cu un PC... da nah e cool:)

12:53 p.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home