joi, noiembrie 27, 2008

Events: Ideea castigatoare la Marketing Arena

Prezentare Elena Ionita
View SlideShare presentation or Upload your own. (tags: elena ionita)

Ieri am avut a doua editie a Inspire, evenimentul de toamna al Evensys dedicat comunitatii de marketing si advertising de la noi. Am ramas cu multe idei noi si sper sa prind putin timp sa le pun cap la cap.

Vreau insa acum sa va arat prezentarea castigatoare la Marketing Arena, sesiunea in care 10 oameni de advertising s-au intrecut in idei de comunicare si marketing.

Ideea din prezentarea de mai sus ii apartine Elenei Ionita, planning director la Leo Burnett. Pe scurt, Elena a propus adoptarea steagului cu gaura, simbol al Revolutiei de la 1989, acesta fiind - in opinia ei - foarte apreciat de romani. Si eu unul nu vad de ce nu ar fi.

Anul viitor, la 20 de ani de la Revolutie, am putea adopta - cel putin la nivel national - acest simbol. Asta propune Elena si chiar se va interesa ce trebuie facut in acest sens. Frumos gest.

Daca ma intrebati pe mine, cea mai apreciata idee de aseara in blogosfera ar fi cea propusa de Stefan Voloaca, creative director la Bigger Group.

El a propus un rebranding al Capitalei pornit de catre noi, oamenii obisnuiti, nu de Primarie sau alte autoritati. Ba mai mult, a creat si o idee pentru o campanie: BucurESTI TU.

Avem si interesul si puterea sa schimbam imaginea Bucurestiului in primul rand pentru noi si apoi pentru vizitatori.

Eu mi-am oferit sprijinul alaturi de alte persoane prezente la eveniment. O sa ii iau un interviu lui Stefan pentru a va prezenta cat mai bine ideea lui.

Etichete: , , ,

11 Comments:

Blogger eu said...

Frumos BucurESTI TU. Propun varianta de export BucurestI'am.

12:52 p.m.  
Anonymous Anonim said...

Din cate stiu eu, "maltratarea" unui steag (indiferent ca e al nostru sau nu) e ilegala, ca sa nu mai vorbim de imoralitate. Prin alte parti se pot porni revolutii daca se arde sau se atinge cineva de un steag, iar noi vrem sa facem campanie din asta?
Da inteleg, asta s-a intamplat la revolutie, e intradevar un simbol al revolutiei, dar acum avem un steag frumos si curat, patat doar de prostia si lacomia politicienilor. Daca vrem sa ne aducem aminte de revolutie, cred ca se poate si altfel.

1:41 p.m.  
Anonymous Anonim said...

De unde se vede ca ideile bune au viata lor - BucurESTI si Tu a fost sloganul propus de o echipa de studenti, acum cativa ani la Olimpiadele Comunicarii. Poate e un semn ca ar trebui intr-adevar sa adoptam acest slogan...

2:21 p.m.  
Anonymous Anonim said...

Tocmai vroiam sa va trimit catre http://www.iamsterdam.nl/ dar vad ca au subliniat altii mai subtil inaintea mea :) .

Nici steagul cu gaura nu este vreo minune a marketingului dar, vorba aia, trebuie sa ne acordam asteptarile si in functie de nivelul creativilor :) .

2:59 p.m.  
Anonymous Anonim said...

Bucur ESTI TU chiar nu va suna deloc aiurea? Daca olandezii au facut "I AM sterdam", rezulta ca trebuie sa o luam de buna si sa bagam si noi la fel? In cautarea buzz-ului absolut, se taie nume in doua si se aplica tot felul de artificii, fara o sustinere clara.

4:30 p.m.  
Blogger BABILONUL IMOBILIAR said...

Interesant, dar nu (prea) original.

A fost, mai e..."TU si Tuborg", "Amsterdam"-ul...

Insa, frumos e ca oamenii (se) gandesc.
Iar Bucurestiul, asa cum este el...azi, uratit mai ales de nepasarea edililor si a "focarelor" imobiliare (no comment)..., poate fi scos "in fatza" si de un simbol, de re"brand"-uirea orasului-Capitala a Romaniei.

4:44 p.m.  
Blogger georgia. said...

un event care si-a meritat banii. poate primul de anul asta .ro de la care chiar am plecat inspirata.

5:42 p.m.  
Anonymous Anonim said...

Bucuresti,Bucuresti unde pula mate esti

5:43 p.m.  
Blogger ralu said...

Acest comentariu a fost eliminat de autor.

6:11 p.m.  
Blogger ralu said...

Proiectul sau m-a prins din prima pentru ca este profun orientat catre orasul in care m-am nascut: Bucuresti, oras pe care nici nu stiu daca il iubesc…daca il urasc. Este orasul in care m-am nascut. E grav. Sunt indiferenta, si asta e grav. Sau poate nu sunt informata. Stiu mai multe despre Sibiu decat despre Bucuresti. da’ bine…Sibiu….capitala culturala europeana. dar Bucurestiul??? Este orasul in care traiesc de 22 de ani. Eu fac parte din Bucuresti.

Ideea lui Stefan este…cam ProTV-ista, dar sunt sigura ca va starni mult interes. Eu sunt pentru...sau sa spun pro? :)

6:14 p.m.  
Anonymous Anonim said...

Imi pare foarte rau ca n-am ajuns. Toata ziua am avut o depresie din cauza asta. La urmatorul eveniment nu o sa mai lipsesc.

DM

9:55 p.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home