marți, decembrie 09, 2008

Media: GQ se lanseaza in Romania

Nu as zice ca e cel mai bun moment pentru a lansa o publicatie. E decembrie, luna nepotrivita pentru lansari, pe de o parte, si toata lumea vorbeste de criza, inclusiv in media, unde se asteapta restructurari editoriale sesizabile. Las la o parte faptul ca piata brandurilor potrivite pentru aceasta publicatie e inca foarte mica.

Dupa coperta, ma duce cu gandul ca avem cel putin o adaptare grafica dupa versiunea din UK, pe care eu o prefer in fata celei americane. In cazul de fata, as fi mers pe alta abordare. As fi adus in prim plan figura lui Chivu. Asa face GQ de cele mai multe ori cand alege sa puna pe coperta un barbat. Mi se pare ca ar fi avut mai multa forta, ar fi iesit mai bine in evidenta si la chiosc. Si s-ar fi detasat de stilul Esquire, ce surprinde mai mult busturi.

Imi aduc aminte ca la lansarea Esquire in Romania am gasit 7 provocari pentru publicatie. Sunt valabile si pentru GQ.

p r o m o
PETRECERI DE CRACIUN | PENTRU CEI CARE INCA NU SI-AU FACUT PLANURI

Etichete:

4 Comments:

Blogger ralu said...

stai ca nu se lanseaza asa....doar in comunicat de presa, se lanseaza cu party de fitze, tam tam si tot ce-i trebuie, la cel mai nou club din Bucuresti, doar e revista pe genu' smecher...(asa cu un mare ignore pt criza)

10:26 p.m.  
Anonymous Anonim said...

Coperta e .. cel putin aiurea..

10:25 a.m.  
Anonymous Anonim said...

Coperta e amatoriceasca. Departe de originalul GQ. Chenarul acela nu il inteleg deloc. Pacat de munca lui Fred Woodward si al lui GQ design.
Ori s-au grabit cu lansarea GQ si au angajat designeri fara experienta in editorial design si fontografie, ori designerii s-au lovit de limitarile impuse de client. Tind sa cred ca e vorba de prima varianta, din pacate.
Micile detalii conteaza enorm intre un "e ok" si un "wow".
Cred ca ar trebui sa vad asta :) http://blog.pentagram.com/2008/10/luke-tv.php

1:26 a.m.  
Anonymous Anonim said...

Intr-adevar, coperta primului numar de GQ made by RO nu se incadreaza in identitatea vizuala a brand-ului GQ. Aceasta revista era programata a fi lansata inca din anul 2007, apoi au spus ca in primavara lui 2008, au concluzionat ca primul numar va apare in luna noiembrie , dar iata ca cei de la Liberis au ales totusi luna cadourilor pentru o lansare de publicatie up-market. Cum spunea si articolul, total nepotrivita luna pentru lansare. Mai dau dreptate si lui cristi Rus cu privire la acel chenar de pe coperta, total neadecvat. Si ma mai enerveaza o chestie la acest prim numar si anume > Bulina aurie si mai ales continutul acesteia: "Singura revista pentru barbati". Ori s-au umflat in pene cei de la GQ, ori nu au facut si o cercetare media pe piata romaneasca pentru acelasi segment, desigur. Sa le amintesc totusi ca principalul concurent al lor este fara doar si poate revista Esquire (lansata in sept. 2007), apoi mai urmeaza Men`s Health (fosta revista pe care a condus-o Dragos Placinta, actualul redactor al GQ), Playboy (nu face 100 % trimitere la acelasi segment de public, dar se adreseaza barbatilor), FHM, Maxim si mai nou aparuta Max. Sa nu ne mai postam pe coperta sintagme de acest fel, caci ... nu e tocmai asa. sa lasam vanzarile si continutul editorial sa vorbeasca si sa masoare succesul unei publicatii ori a alteia. Mai tin sa mentionez ca sunt fan Esquire, dar sunt si foarte obiectiv cu privire la publicatii. Fata de Esquire, GQ are un numar mai semnificativ de pagini, dar mai greu este de gasit reclamele pentru o astfel de revista up-market.

2:11 p.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home