luni, februarie 09, 2009

Ideas: Hai sa schimbam bancnotele!

Cinci oameni din advertising (Sorin Axinte, Daniel Gavrila, Ramona Sima, Sorin Tranca si Bojan Spasic) si-au propus sa schimbe designul bancnotelor noastre, "astfel încât ele să reflecte aspirații naționale, mai relevante decât realitatea imediată", citez din comunicat.

Proiectul lor se numeste "Valorile neobservate din mainile noastre" si ofera doua solutii: "oferă două soluții creativ-strategice pentru a contracara atitudinile uneori auto-distructive ale românilor: una clasică, România în avangardă, în care personalitățile sunt embleme ale valorii, și una mai puțin convențională, Ieri și Azi, pentru Mâine, în care elemente de arhitectură ilustrează prezentul, realitatea și concretul în sinergie cu personaje de basm, care fac legătura cu domeniul imaginației și al aspiraționalului", spune comunicatul.

Mai multe detalii gasiti aici.

Ca tot a aparut aceasta idee, voi pe cine ati pune pe bancnote?

PROMO: DIGITAL MARKETING FORUM | NU RATA OFERTA SPECIALA!
BLOG: TWITTER.COM/DIGITALFORUM | FOLLOW THE NEWS ON TWITTER

Etichete:

4 Comments:

Anonymous Anonim said...

Desingul prezentat e fainut / imi place :P cred ca as pune pe Ceausecu sau Basescu sau Iliescu pe bacnota de 1 leu :))) k ei merita sa stea acolo !!!!!! dupa valoare doarei sunt liderii cei mai de seama a roamilor din vremurile moderne

oameni buni , asta mai lipseste acum:alte bacnote noi!!!! pt cata vreme pana la euro???? 1 an/2ani?? altceva de lucru nu este decar desing de bacnote ? ma rog trebe sa se gaseasca chestii fara nici un folos pt care tampitu de contribuabil roman sa platesca in vreme ce isi plimba masina pe drumuri neasfaltate!!!!

6:21 p.m.  
Blogger jalea said...

Pe Stefan Luchian. Si "Safta florareasa". Daca tot vorbim de design. Si nu numai de`aia.

10:05 p.m.  
Blogger Daniel Kozak said...

@cetateanu - 2014 se anunță pentru trecerea la euro. Probabil, se pare. Deci să mai fie vreo cinci ani (http://en.wikipedia.org/wiki/Romanian_euro_coins)

Cât despre restul, chestiunea mi se pare bine prinsă în vorbe de un prieten: "Nu pentru că ți-e frig te îmbraci frumos". Poate că a venit și vremea să mai schimbăm mentalitățile cârcotașe ale românilor cu unele pozitive.

Prin urmare te așteptăm cu argumente și propuneri pe www.transforma.info.ro

12:23 a.m.  
Anonymous Anonim said...

Un proiect interesant, dar o valoare nationala nu este determinata de un chip si de un design frumusel.
Orice detaliu trebuie sa fie asociat conform identitatii nationale. Ori acele culori care dispar treptat treptat nu stiu daca creaza ideea de identitate nationala sau de Romania. Macar pana in 2012 cand vom trece la euro, daca vom trece, sa fim cei ce suntem.
o zi minunata iti doresc

8:38 a.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home