luni, aprilie 13, 2009

Blogs: Dupa "Dupa Bloguri"

Mi-ar fi placut sa scriu despre "Dupa bloguri" in stilul re:Fresh, insa n-am dispozitia necesara si apoi, o va face Costin. Recunosc ca nu am urmarit emisiunea cu foarte mare atentie, am facut zapping mai mult. A, si inca ceva, nu ma pricep deloc la televiziune!

Probabil, la inceput, realizatorul a explicat care e menirea emisiunii. Fiindca am ratat acest moment, voi comenta pornind de la faptul ca este o emisiune difuzata pe Realitatea TV si de la declaratia lui Dragos Stanca, seful F5 - Divizia Online a Realitatea-Catavencu: "Emisiunea e ca sa aduca fenomenul sub nasul alora care nu il cunosc" (de pe twitter).

In blogosfera sunt multe voci intelegente, multi oameni interesanti si multe subiecte care bat sumarele la indigo ale ziarelor centrale. Cred de aceea ca o emisiune despre bloguri ar trebui sa porneasca de aici. Mai ales ca este difuzata pe Realitatea TV si vrea sa popularizeze fenomenul.

Am gasit insa un show de divertisment, un fel de "Marca Inregistrata" in "mandatul" lui Dobrovolschi, care nu rezoneaza deloc cu target-ul postului, preia fie idei vechi, fie nu imi ofera mai nimic la final si care nu serveste scopului, in opinia mea.

Desi avem vreo trei ani de blogging serios in Romania, cei mai multi cetateni nu stiu cu ce se mananca aceste fenomen si nu ii vad importanta. De fapt, sunt doar vreo 10.000 de oameni ca vad acest lucru, cei care isi actualizeaza saptamanal jurnalele.

Problema cea mai mare pentru o astfel de emisiune e data de invitati. Cei mai multi dintre bloggeri nu au experienta interviurilor filmate sau a talk-show-urilor TV. Visurat e mai bun in spatele tastelor decat in costum de vanator, iar Arhi e mai haios in fata propriei camere video si nu cand e filmat in troleibuzul 69. Camera de filmat poate fura din "spiritul" multor bloggeri talentati. Aici este deci provocarea!

Mi-a placut partea cu Victor Ciutacu si am apreciat ideea si mai ales reusita echipei emisiunii, iar daca vor il vor aduce si pe Mircea Badea, pun banner-ul "Dupa Bloguri" gratuit pe blogul meu timp de 3 luni.

Teo e o gazda OK. Se vede ca are experienta pe scena. Insa nu e un blogger cunoscut. Nici macar nu stiu daca are un blog. Nu il cunoaste lumea.

Bine, cineva ar putea spune ca nici Bobby Voicu nu e cunoscut de target-ul Realitatea TV. Adevarat. Dar macar Bobby are cel mai bun indice de simpatie in blogosfera si apoi pot pune pariu ca audienta principala a acestei emisiuni este formata din bloggeri si se mizeaza pe buzz-ul generat in blogosfera.

Bine, cum ai fi facut tu emisiunea? - ar putea fi un comentariu. Il anticipez spunand: as fi aratat de ce blogurile sunt importante, ce putere sta in spatele acestor jurnale si de ce trebuie sa le dam atentie. As fi aratat toate acestea prin exemple.

Eu sper ca emisiunea sa reziste. Spun asta pentru ca dupa acest prim episod, m-am intrebat cate editii vor mai aparea. Vorbim totusi de o televiziune mainstream, interesata de rating. Am incredere ca atat Cosmin Popan, cat si Iulian Comanescu vor vedea mai degraba suculenta adevarata a blogosferei si nu un show de divertisment. E adevarat ca in acel moment blogosfera nu mai face rating pe TV, dar cine a zis ca nu ar face si online?!

P R O M O
MICROJOBS.RO: JOB-URI VIA TWITTER
SOCIAL MEDIA TRAINING: O NOUA EDITIE PE 7 MAI
STRATEGIST.RO: BLOG DE SOCIAL MEDIA

Etichete: , ,

11 Comments:

Blogger Unknown said...

Au căutat un tip cu carismă și experiență de scenă, Teo are aceste calități. Poate nu din prima emisiune, dar am încredere în el.

Și nu e adevărat că nu există bloggeri care sunt obișnuiți cu televiziunea :-)

4:07 a.m.  
Blogger Doar Libertate said...

Acest comentariu a fost eliminat de autor.

10:41 a.m.  
Blogger Doar Libertate said...

Nu este exclus sa-l vedem pe Badea in emisiune, asta ptr a mai ridica audienta. dar ar fi caragioasa chestia: la aceeasi ora , si pe realitatea si pe antena 3 sa fie badea -;))

10:43 a.m.  
Anonymous Anonim said...

Realitatea TV nu este o televiziune mainstream. Este una de nisa

4:52 p.m.  
Blogger Cristian said...

@horea

Mainstream is, generally, the common current of thought of the majority. It is a term most often applied in the arts (i.e., music, literature, and performance). This includes:
* something that is available to the general public;
* something that has ties to corporate or commercial entities.

As such, the mainstream includes all popular culture, typically disseminated by mass media.

5:04 p.m.  
Anonymous George Hari Popescu said...

@Cristian

Horea a folosit termenul mainstream pentru a delimita Realitatea TV de televiziunile generaliste.

Dacă ne referim la mainstream în sensul industriilor culturale, atunci Realitatea TV aparţine unei subculturi, aceea a oamenilor interesaţi de ştiri.

Ergo, emisiunea După bloguri se adresează unei subculturi, aceea a celor care deţin un blog, comunităţii generic denumite blogosferă.

Acest fapt este demonstrat prin identitatea vizuală a emisiunii, prin modul de promovare a ei şi prin faptul că discuţia despre ea se duce tot pe bloguri, deci este purtată de către iniţiaţi.

5:45 p.m.  
Blogger Cristian said...

@george

Realitatea TV e o televiziune de nisa prin formatul sau asa cum e si Acasa TV. Ambele insa sunt in top 5 tv de la noi si ating mase foarte mari. Din acest motiv, in opinia mea, cele doua sunt mainstream.

Masele mari implica agregarea unor segmente variate, de aceea consder ca e mainstream.

5:48 p.m.  
Anonymous Gramo said...

La emisiune inca n-am apucat sa ne uitam, dar Teo are blog de la inceputul lui 2007, pe wordpress.com (uite).

12:35 a.m.  
Anonymous vlad gidea said...

Costin are blog pe .com nu pe .ro :) , ai gresit link-ul.

Iar cu privire la emisiune sincer ma asteptam sa fie mai mult pentru cei mici. Nu cred ca voi mai aveti nevoie de reclama :)

12:38 a.m.  
Anonymous dumis said...

@vlad gidea : Din cate am inteles de la TEO acum cateva luni, cand am discutat despre emisiune (a fost la Pitesti, la NDP) o sa promoveze bloggerii care au ceva de spus, indiferent daca sunt "mici" sau "mari".

7:45 a.m.  
Blogger Blogul lui Bucur said...

Pentru prima emisie,consider ca e una reusita si sunt pe drumul cel bun.Daca vor muncii constincios vor aparea si rezultatele destul de bune sunt convins.Succes.

10:06 a.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home