duminică, noiembrie 29, 2009

Events: Pentru oamenii cu idei (de la Launch48)

Am vazut ca a inceput activitatea pe Forumul Launch48. Te invit acolo pentru a lamuri eventualele intrebari. Si cum primul meu raspuns a fost destul de elaborat si blogul meu este de asemenea un punct de informare pentru eveniment, am pus mai jos informatiile oferite pe forum.

OMUL CU IDEEA
Daca ai o idee despre care crezi ca poate fi dezvoltata in 48 de ore, atunci tot ce trebuie sa pregatesti este o prezentare simpla (deci fara suport proiectat gen Powerpoint) in care sa atingi urmatoarele puncte:
• Ideea si problema ce se doreste rezolvata
• Modelul de business si strategia de monetizare propuse
• Piata tinta si competitia

CUM PREZINT?
Inainte de a ajunge cu ideea la Preselectia Launch48, trebuie sa iti anunti intentia aici. Cineva din echipa Evensys te va contacta la scurt timp.

Dupa ce primesti OK-ul de a participa la preselectie cu ideea e bine sa te pregatesti pentru:
Faza 1 de preselectie: Iti prezinti ideea in 60 de secunde.
Faza 2 de preselectie: Iti prezinti ideea din nou dar in 2 minute, deci poti explica un pic mai mult.

Timpul nu e foarte generos, deci trebuie sa iti pregatesti putin speech-ul.

CUM SE FORMEAZA ECHIPELE?
Partea poate cea mai frumoasa este formarea echipelor. La finalul preselectiilor, oamenii din sala sunt intrebari:
Cine vrea sa lucreze ca designer pentru ideea 1? Cine vrea sa lucreze pe marketing pentru ideea 1? - si asa mai departe...

CATE PROIECTE VOR FI DEZVOLTATE?
Putem alege pana la 4 proiecte finale, dar de obicei se dezvolta 2 sau 3. Depinde de cate persoane vor sa se implice apoi in dezvoltarea unei idei sau alteia. Daca o idee nu are destui oameni, nu prea are rost sa fie continuata.

Nu exista castigatori, insa la prezentarea finala de pe 9 decembrie, se va vedea cine a reusit si cat de bine si-a facut temele.

CU CE RESURSE SE DEZVOLTA?
Noi punem la dispozitie sala, fiecare om isi aduce cu el ce crede si doreste. Cred ca lucrezi cel mai bine pe ce cunosti mai bine: calculatorul personal. Fireste, e recomandat un laptop.

CE SE INTAMPLA DUPA EVENIMENT?
Ce se va intampla cu proiectul dupa 9 decembrie va fi decizia echipei.

Gasesti mai multe raspunsuri pe FAQ-ul din UK. Tine in minte ca formatul local e un pic diferit de cel din UK. Noi nu avem Launch48 Conference.

Etichete: , , ,